Pasta di Aldo

TAGLIATELLE Z AJDOVO MOKO jajčne testenine 250g

VALJANE JAJČNE TESTENINE


Tagliatelle so ploščate testenine širine 4 mm. Saracene so pripravljene iz durum pšeničnega zdroba in grobo mlete ajdove moke ter kar 32% svežih jajc. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen. Najbolše so v kombinaciji z zelenjavnimi omakami.  


MARCHE
32% jajc
durum pšenični zdrob in ajdova moka
najboljše za zelenjavne omake


DEBELINA: 0,7 - 1,1 mm 
ŠIRINA:
4 mm

5,90 € Cena:
5 90 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

Pakiranje 250g zadostuje za 4 osebe.

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 6.5 eur

Sestavine

durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 31%, ajdova moka 27%

Lahko vsebuje sledi glutena ali mehkužcev (sipino črnilo).

Hraniti v hladnem in suhem prostoru.

TAGLIATELLE Z AJDOVO MOKO jajčne testenine 250g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1555 kJ/ 368 kcal
Maščobe5,8 g
- od tega nasičene maščobe1,9 g
Ogljikovi hidrati62 g
- od tega sladkorji1,9 g
Proteini15 g
Sol0,18 g