Energijska vrednost | 1578 kJ/374 kcal |
Maščobe | 4,7 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,6 g |
Ogljikovi hidrati | 54 g |
- od tega sladkorji | 3,7 g |
Prehranske vlaknine | 14 g |
Proteini | 22 g |
Sol | 0,01 g |
ČIČERIKINA MOKA 22% proteinov 500g
Čičerikina moka je naravno bogata z beljakovinami in vsebujejo manj ogljikovih hidratov kot klasične moke. Uporablja se za pripravo palačink, falaflov, kruha, testenin in tradicionalne ligurijske farinate (recept spodaj). Čičerikina moka je brez glutena, zato jo lahko v svojo prehrano vključijo tudi vsi, preobčutljivi na gluten ali s celiakijo ter vegani.
22% PROTEINOV
54% OGLJIKOVIH HIDRATOV
VEGAN
BREZ GLUTENA
In stock
Podrobnosti
Moka iz čičerike.
VISOKA VSEBNOST PROTEINOV. VIR PREHRANSKIH VLAKNIN.
Idealno za pripravo falaflov, palačink, kruha, pice, svežih testenin in palačink.
Recept za farinato z rožmarinom in olivnim oljem
Farinata je tradicionalna ligurijska italijanska jed iz čičerikine moke. Podobna je veliki debeli palačinki. Farinato pripravimo v litoželezni posodi ali pekaču.
Sestavine:
- 300 gr čičerikine moke
- 950 ml vode
- 160 ml olivnega olja
- 2 žlički soli
Priprava:
1. Čičerikino moko presejemo, zmešamo z vodo in soljo in dobro premešamo, da ne nastanejo grudice. Pustimo počivati 5 ur.
2. V kolikor se na površini mase naredi pena, jo odstranimo.
3. V ponev ali pekač zlijemo olje, dodamo čičerikino mešanico in pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 st. C cca. 25 min.
4. Postrežemo samo ali s popečeno zelenjavo.
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 3,79 eur
Sestavine
100% moka čičerike.
Lahko vsebuje sledi soje.
Pripravljeno po receptu, primernem za dieto brez glutena.
ČIČERIKINA MOKA 22% proteinov 500g
Hranilna vrednost /100g