Čokoladni semifreddo z marshmallow penicami

Semifreddo je italijanski desert, podoben sladoledu. Pripravimo ga iz beljakovega snega in smetane zato je bolj mehak in ima bolj zračno teksturo kot sladoled. Odlična sladica za poletno ohladitev.

Sestavine za semifreddo z marshmallow penicami (8 - 10 porcij)
4 jajca
100 g Easis eritritola v prahu
300 g sladke smetane
200 g grškega jogurta ali skyra
50 g Baru vroče čokolade s figuricami
Baru marshmallows chai latte obliti z mlečno čokolado
Baru marshmallows slana karamela obliti s temno čokolado

Pekač za torto (26 cm)
plastična folija

Priprava
1. V veliki skledi stepite smetano in vmešajte 50 g eritritola v prahu.
2. Rumenjake ločite od beljakov.
3. Stepite rumenjake in 50g eritritola, dokler ne dobite lahke in puhaste kreme.
4. Beljake stepite v čvrst sneg.
5. V zmes iz rumenjakov dodajte stepeno smetano, jogurt in Baru vročo čokolado. Rahlo zmešajte z lopatko.
6. Dodajte sneg beljakov in ga rahlo vmešajte, da se setavine povežejo.
7. Narežite marshmallowse na manjše koščke in vmešajte v zmes.
8. Pekač za torte obložite s plastično folijo in zmes previdno vlijte v model.
9. Čez noč (cca. 8 ur) postavite v zamrzovalnik.
10. Preden postrežete, okrasite z narezanimi polovičkami Baru marshmallows sladkornih penic!