Sestavine
100 g oluščenih bučnih semen
100 g sončničnih semen
40 g nasekljanih ameriških orehov
50 g suhega sadja (npr. fige, marelice ali brusnice)
40 g Easis instant kakava
50 g Balance temne čokolade s kakavovimi zrni
1/2 stroka vanilije
30 g kokosovega olja.
Priprava
1. Semena in oreške na suho popražite v ponvi, da se zlato obarvajo. Odstranite z ognja in ohladite.
2. Stopite kokosovo olje in čokolado. Vmešajte kakav in strok vanilije. Prelijte mešanico oreškov in suhega sadja ter dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
3. Z majhno žličko napolnite papirčke za praline. Postavite v hladilnik, da se hrustljavčki strdijo.
Nasvet
Temno čokolado lahko nadomestite tudi z Balance belo čokolado brez dodanega sladkorja, namesto kakava pa dodate 2 žlici kokosa.