Jagodni tiramisu brez dodanega sladkorja

Lana dobro ve, kako je živeti z diabetesom, saj jo ta spremlja že praktično vse življenje. Na svojem IG profilu @diabfit_lana ima polno zdravih receptov brez dodanega sladkorja. Z nami je tokrat delila jagodni tiramisu.

Priprava biskvita: 

  • 4 beljaki
  • 3 žlice razmaščene kokosove moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 1 žlica vanilijevih proteinov
  • 1/2 skodelice philadelphie (lahko tudi grški jogurt)

Z električnim mešalnikom stepemo beljake v sneg. V drugi posodi zmešamo vse preostale sestavine. Pripravljeni masi z lopatko nežno umešamo sneg iz beljakov. Nastalo testo pečemo 25 minut na 170 °C. Ko je testo pečeno, pustimo, da se ohladi. Ohlajeno testo nadrobimo na koščke.

Pripravimo jagodni sok:

  • 200 g jagod
  • 1 dcl nesladkanega mandljevega mleka

Z električnim mešalnikom zmiksamo jagode z nesladkanim mandljevim mlekom v tekočo teksturo. Polijemo čez nadrobljen biskvit in pustimo, da se biskvit dobro napije soka. 

Priprava vanilijeve kreme:

V večji posodi z električnim mešalnikom stepemo 2 vrečki vanilijeve kreme in pustimo v hladilniku minimalno 15 minut, da se krema strdi do kompaktne strukture. 

Priprava jagodnega pireja: 

  • 500 g jagod

V posodi z vilicami pretlačimo na koščke narezane jagode. 

Priprava skodelic:

V skodelice enakomerno nadevamo pripravljene plasti od dna proti vrhu: namočen biskvit, vanilijevo kremo, jagodni pire in vanilijevo kremo. Potresemo z nadrobljenimi EASIS čokoladnimi keksi in polovico jagode. 

Sledite nam na Instagramu