Energijska vrednost | 1570 kJ / 375 kcal |
Maščobe | 0,4 g |
- od tega nasičene maščobe | 0,1 g |
Ogljikovi hidrati | 90 g |
- od tega sladkorji | 0,1 g |
Prehranske vlaknine | 0,9 g |
Proteini | 8,9 g |
Sol | 0,0 g |
Principato di Lucedio
RIŽ ARBORIO za rižoto 1000g
Riž Arborio je riž za pripravo prave italijanske rižote. Zrno arborio riža je ovalne oblike, bele barve z značilno perlasto liso. Med kuhanjem arborio riža se sprošča veliko škroba, kar poskrbi za kremasto teksturo jedi, sredica riža pa ostane al dente. Primeren je za pripravo rižot, juh in solat.
Principato di Lucedio je historična lokacija pridelave italijanskega riža v Trinu (Vercelli), kjer na poljih nekdanjega cistercijanskega samostana že od 15. stoletja pridelujejo najkvalitetnejši italijanski riž.
100% italijanskega porekla
za kremaste rižote
ARBORIO
In stock
Podrobnosti
Osnovni recept za pripravo kremaste rižote
Sestavine za 4 porcije:
- 320g riža arborio
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/2 dl belega suhega vina
- 1,2 l jušne osnove
- 1 majhna čebula
- ščepec soli
- 10g masla
- 2 žlici ribanega sira Grana Padano ali Parmigiano Reggiano
Priprava:
1. Segrejte jušno osnovo in jo postavite ob stran.
2. V veliki posodi na nizkem ognju segrejte olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo, na hitro popražite, posolite. Dodajte zajemalko jušne osnove in pražite 3-4 min. Čebula se ne sme zažgati in porjaveti.
3. Dodajte riž in med mešanjem pražite 3 min. Dodajte vino. Ko je vino izhlapelo, prelijte riž z jušno osnovo in kuhajte 12-13 min. Med kuhanjem občasno premešajte in po potrebi dodajte zajemalko po zajemalko jušne osnove, da dobite kremasto 'al dente' rižoto.
4. Po potrebi posolite. Na koncu ponev odstavite z ognja in vmešajte maslo ter parmezan.
NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 5,8 eur
Sestavine
100% riž arborio.
Pakirano v kontrolirani atmosferi.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.
Poreklo riža: 100% Italija
RIŽ ARBORIO za rižoto 1000g
Hranilna vrednost /100g