Principato di Lucedio

RIŽ ARBORIO za rižoto 1000g

Riž Arborio je riž za pripravo prave italijanske rižoteZrno arborio riža je ovalne oblike, bele barve z značilno perlasto lisoMed kuhanjem arborio riža se sprošča veliko škroba, kar poskrbi za kremasto teksturo jedi, sredica riža pa ostane al dente. Primeren je za pripravo rižot, juh in solat.


Principato di Lucedio je historična lokacija pridelave italijanskega riža v Trinu (Vercelli), kjer na poljih nekdanjega cistercijanskega samostana že od 15. stoletja pridelujejo najkvalitetnejši italijanski riž. 


100% italijanskega porekla
za kremaste rižote
ARBORIO

5,80 € Cena:
5 80 Cena:

In stock

Podrobnosti

Osnovni recept za pripravo kremaste rižote

Sestavine za 4 porcije:
- 320g riža arborio
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- 1/2 dl belega suhega vina
- 1,2 l jušne osnove
- 1 majhna čebula
- ščepec soli
- 10g masla
- 2 žlici ribanega sira Grana Padano ali Parmigiano Reggiano

Priprava:
1. Segrejte jušno osnovo in jo postavite ob stran.
2. V veliki posodi na nizkem ognju segrejte olje. Dodajte drobno nasekljano čebulo, na hitro popražite, posolite. Dodajte zajemalko jušne osnove in pražite 3-4 min. Čebula se ne sme zažgati in porjaveti.
3. Dodajte riž in med mešanjem pražite 3 min. Dodajte vino. Ko je vino izhlapelo, prelijte riž z jušno osnovo in kuhajte 12-13 min. Med kuhanjem občasno premešajte in po potrebi dodajte zajemalko po zajemalko jušne osnove, da dobite kremasto 'al dente' rižoto.
4. Po potrebi posolite. Na koncu ponev odstavite z ognja in vmešajte maslo ter parmezan. 

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 5,8 eur

Sestavine

100% riž arborio.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Poreklo riža: 100% Italija

RIŽ ARBORIO za rižoto 1000g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1570 kJ / 375 kcal
Maščobe0,4 g
- od tega nasičene maščobe0,1 g
Ogljikovi hidrati90 g
- od tega sladkorji0,1 g
Prehranske vlaknine0,9 g
Proteini8,9 g
Sol0,0 g