Pasta di Aldo

PAPPARDELLE jajčne testenine 100g

ROČNO PRIPRAVLJENE JAJČNE TESTENINE


Pappardelle so ploščate testenine širine 1,2 cm. Izvirajo iz Toskane in so primerne za omake polnih in bogatih okusov, na primer mesni ragu. Pripravljene so iz jajc in durum pšeničnega zdroba. Testo se previdno premeša, razvalja in nareže na željeno širino. Široke rezance se nato suši na zraku po tradicionalnem postopku. Testenine Pasta di Aldo imajo izjemno sposobnost vpijanja in zadrževanja omak in pri kuhanju močno povečajo volumen.


oblika značilna za TOSKANO
32% jajc

durum pšenična moka


DEBELINA: 0,8 – 1,2 mm
ŠIRINA: 12 mm

3,10 € Cena:
3 10 Cena:

In stock

Podrobnosti

Kuhanje in priprava

V velik lonec damo vodo in pustimo, da zavre. Dodamo sol in testenine. 

NASVETI ZA KUHANJE JAJČNIH TESTENIN:

- Kuhajte v veliki količini vode (2 litra na 100 g testenin), vodo solite šele, ko zavre.
- Testenin v prvih dveh minutah kuhanja ne mešajte. S tem boste ohranili dolžino testenin.
- Kuhajte na močnem ognju približno 4/6 minut.
- Priporočljivo je, da testenine do konca skuhate skupaj z omako, da jo čim bolje vpijejo.

ČAS KUHANJA: 4/6 min

NAJNIŽJA REDNA CENA V ZADNJIH 30 DNEH: 3,10 eur

Sestavine

Durum PŠENIČNI zdrob, JAJCA 32%

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru, stran od vira svetlobe in toplote. 

PAPPARDELLE jajčne testenine 100g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1564 kJ/ 370 kcal
Maščobe5,6 g
- od tega nasičene maščobe1,8 g
Ogljikovi hidrati61 g
- od tega sladkorji1,1 g
Proteini16 g
Sol0,16 g