Borovničev cheesecake s kokosom in belo čokolado

Borovničev cheesecake brez dodanega sladkorja - www.brezsladkorja.si

Cheesecake je odlična lahka sladica, še posebej primerna za sladkanje v vročih poletnih dneh. Pripravimo ga lahko tudi brez pečenja. Pripravljenj je s kokosovim jogurtom in je brez dodanega sladkorja. Dno cheesecaka je narejeno iz mandljev, kokosa in bele čokolade in je brez glutena.

 

Sestavine (mini tortni obroč, 18cm):

  • 500g borovnic
  • mleta vanilija
  • želatina ali agar agar

Priprava:

  1. Obod tortnega modela obložimo s peki papirjem.
  2. Stopimo belo čokolado. Zmešamo z mletimi mandlji, kokosovo moko in Easis karamela prelivom. Ko so vse sestavine dobro premešane, potlačimo ob dno tortnega modela.
  3. Zmešamo kokosov jogurt (sobna temperatura), vanilijo in eritritol. Vmešamo stopljeno belo čokolado in dodamo agar agar ali želatino po navodilih. Prelijemo čez tortno dno in postavimo v hladilnik.
  4. Borovnice damo v kozico in kuhamo na nizkem ognju, dokler se ne razkuhajo in razpustijo (45 min) dodamo vanilijo in agar agar oz. želatino po navodilih. Prelijemo čez jogurtov nadev.
  5. Cheesecake postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Dober tek!