Proteinski cheesecake brez dodanega sladkorja

 

 

Dea iz Pretty Sweet blog je pripravila odličen proteinski cheesecake brez sladkorja. Pravi, da je primeren tudi za zajtrk, saj je bogat s proteini in ne vsebuje dodanih sladkorjev. Več o pripravi, receptu in majhnih skrivnostih, si preberite tu.

Sestavine za proteinski cheesecake

Mandljeva skorjica
70 g mandljeve moke
60 g polnozrnate moke
50 g Easis eritritola
50 g kokosovega olja
1/4 žličke soli
skorjica 1 limone
1/2 žličke vanilijevega ekstrakta
1/2 žlice vode

Proteinski cheesecake
210 g skute
350 g grškega jogurta
15 g vanilija whey proteinov
2 jajci
50 g Easis eritritola
1/2 soka limone
1 žlička vanilijevega ekstrakta

Toping
2-4 žlice Easis proteinskega namaza bela čokolada
80 g Balance mlečne čokolade s stevijo
jagode

Priprava

Pečico ogrejemo na  150°C. S papirjem za peko obložimo pekač (20 cm premera).

Skorjica
Zmešamo vse sestavine za mandljevo skorjico. S kozarcem pritisnemo testo ob dno pekača, postavimo v predhodno ogreto pečico in pečemo 20 min. Med tem pripravimo nadev.

Cheesecake
Vse sestavine za cheesecake damo v posodo in mešamo s paličnim mešalnikom, dokler ne dobimo gladke mase, pri tem pa pazimo, da ne vmešamo preveč zraka.
Maso vlijemo na pečeno mandljevo skorjico in pečemo še nadalnjih 55 min. Cheesecaka ne prepecite - sredica mora biti rahla.
Cheesecake vzemite iz pečice in z nožem naredite krog po robu pekača. Pustite, da se ohladi (2 uri), nato pa postavite v hladilnik še za dodatne 3 ure. Premažite s proteinskim namazom z belo čokolado, dodajte jagode in stopljeno čokolado.