Cheesecake pustni krofki

Februarsko pustno rajanje je pred vrati, s tem pa tudi peka pustnih krofov in flancatov. Ker so jedi vedno zanimive, če jih pripravimo malo drugače, so tudi cheesecake pustni krofki nekaj posebnega, brez dodanih sladkorjev. Z manjšo različico je recept pripravljen po receptu @fridge.babe! Prijetno pustno sladkanje brez dodanih sladkorjev ti želim!

Cheesecake pustni krofki

SESTAVINE:
-0,5 kg pšenične moke tip 0 Vigorosa
-0,5 kg ostre moke
-4 rumenjake
-2,5 dl mleka
-6 dkg olja
-50g suhega pivskega kvasa
-1 vanilijev sladkor + aroma
-1-2 žlici ruma
-0,5 dkg soli

NADEV (14 kosov), 1/2 polnila:
-500g ricotte sira
-100g mascarpone sira
-4 žličke Easis jagodnega preliva brez sladkorja
-limonina lupinica

2/2 polnila:
-Easis jagodni preliv brez sladkorja

+ Easis eritritol v prahu za posip

PRIPRAVA:
1. V posodo stresemo kvas, dodamo žlico moke, dodamo 10g sladkorja in 1/3 segretega mleka. Premešamo in vlijemo v natehtano moko. Pustimo cca 10 min.
2. Ločimo rumenjake od beljakov.
3. Rumenjakom dodamo preostanek sladkorja in vanilijev sladkor ter penasto vmešamo. Dodamo še olje, toplo mleko, vanilijevo aromo in rum.
4. Vlijemo k moki mešanico kvasa, dodamo sol ter gnetemo 15 min v mešalniku (lahko tudi ročno).
5. Iz pripravljene mase oblikujemo kroglice (velike 60-70g) in pustimo vzhajati 1h.
6. Že malo prej začnemo s počasnim gretjem olja! Temperaturo preverimo z zobotrebcem ob katerem se naredijo mehurčki.
7. Olje imamo ves čas na srednji temperaturi (indukcija cca 7 - morate sami preučiti svoje). Krofe v olje postavimo z obratno stranjo, pokrijemo s pokrovko in pečemo 3 min na eni strani. Obrnemo in odkrite pečemo še 3 min na drugi strani.
8. Za nadev zmešamo vse sestavine (lahko s paličnim mešalnikom).
9. Nabrizgamo nadev in posebej džem.
10. Posipamo s sladkorjem.

Bon apetit!