Proteinska kakavova kaša s sadjem

Prava zima je tu in pomembno je, da dan začnemo z zdravim zajtrkom, ki nas nasiti in napolnil z energijo! V hladnejšem delu leta je zelo pomembno, da vsak dan poskrbimo za zadosten dnevni vnos vitaminov in mineralov. Proteinska ovsena kakavova kaša s sadjem je zagotovo zelo nasiten in hranljiv obrok. Dodaj ji svoje najljubše sadje, oreške ali kosmiče in pripravi bogat in polnovreden zimski zajtrk ali malico. Izberi zajtrk brez sladkorja in uživaj zimske dni brez slabe vesti. Zdravje in dobro počutje zagotovljeno!

Proteinska kakavova kaša s sadjem

SESTAVINE kaša:
40 g Easis polnozrnati musliji

20 g EASIS whey proteini z okusom čokolade
5 g nesladkanega Easis kakava v prahu
1 ščepec soli
2,5 dl vode

SESTAVINE preliv:

75 g mešanega sadja in jagodičja
po želji liofilizirane maline

PRIPRAVA:

  1. Najprej Easis polnozrnate muslije zmelješ.
  2. Zmlete Easis polnozrnate muslije daš v majhno ponev, dodaš Easis whey proteine z okusom čokolade, Easis kakav brez sladkorja, sol in vodo. Kašo zavreš in nato znižaš ogenj. Kaša je pripravljena, ko doseže želeno gostoto.
  3. Kašo okrasi s poljubnim sadjem.

1 porcija 405 g vsebuje:
-284 kalorij
-4,8 g maščob
-35 g ogljikovih hidratov
-8,6 g prehranskih vlaknin
-21 g beljakovin

ZAKAJ SO MUSLIJI, KI VSEBUJEJO OVSENE KOSMIČE ZDRAVI?

Ovseni kosmiči vsebujejo vlaknine, ki pozitivno vplivajo na različne procese v našem telesu, predvsem pa pozitivno vplivajo na zdravje našega prebavnega trakta. Oves vsebuje vlaknine, ki jih poznamo pod imenom glukan. Ovseni kosmiči imajo zelo nizek glikemičen indeks, zato so zelo primerni za prehrano sladkornih bolnikov. Vsebujejo tudi avenantramid, polifenolni antioksidant, ki delujejo protivnetno ter pozitivno vplivajo na zdravje srca in ožilja.