Sestavine (za 10 kos):
1½ dl mleka
30 g kvasa
30 g EASIS Perfect Fit nadomestka sladkorja in maščobe za peko
30 g stopljenega masla ali olja
300 g bele mehke moke
100 g pirine polnozrnate moke
1 jajce in 1 rumenjak
½ žličke soli
limonina lupinica
nadev:
50 g EASIS ekstra džema šipek
50 g masla
3 žličke cimeta
jajce za premaz
Priprava:
- Kvas raztopimo v toplem mleku. Stepemo jajca, limonino lupinico in olje oz. zmehčano maslo. Zmešamo moko, Easis Perfect Fit in sol.
- Mokre sestavine primešamo suhim. Zamesimo gladko in elastično testo. Posodo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na toplem približno 40 min.
- Ko je testo vzhajalo, ga še enkrat premesimo in razvaljamo na približno centimeter debel pravokotnik.
- Zmešamo sestavine za nadev in premažemo testo. Prepognemo na pol in razrežemo na 2 cm široke trakove. Trakove zvijemo (naredimo twist), potem pa prepletemo v vozel.
- Pleteničke postavimo na pekač obložen s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Pustimo vzhajati.
- Pečemo na 180°C 15 min oziroma dokler cimetove pleteničke niso zlato zapečene.