Cimetove pleteničke

Sestavine (za 10 kos): 

1½ dl mleka
30 g kvasa
30 g EASIS Perfect Fit nadomestka sladkorja in maščobe za peko
30 g stopljenega masla ali olja
300 g bele mehke moke
100 g pirine polnozrnate moke
1 jajce in 1 rumenjak
½ žličke soli
limonina lupinica

nadev:
50 g EASIS ekstra džema šipek
50 g masla
3 žličke cimeta

jajce za premaz

Priprava:

  1. Kvas raztopimo v toplem mleku. Stepemo jajca, limonino lupinico in olje oz. zmehčano maslo. Zmešamo moko, Easis Perfect Fit in sol.
  2. Mokre sestavine primešamo suhim. Zamesimo gladko in elastično testo. Posodo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na toplem približno 40 min.
  3. Ko je testo vzhajalo, ga še enkrat premesimo in razvaljamo na približno centimeter debel pravokotnik.
  4. Zmešamo sestavine za nadev in premažemo testo. Prepognemo na pol in razrežemo na 2 cm široke trakove. Trakove zvijemo (naredimo twist), potem pa prepletemo v vozel.
  5. Pleteničke postavimo na pekač obložen s papirjem za peko in premažemo s stepenim jajcem. Pustimo vzhajati.
  6. Pečemo na 180°C 15 min oziroma dokler cimetove pleteničke niso zlato zapečene.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave