Sestavine:
Biskvit:
-
35g stopljenega masla
-
1,5 dcl vode
Pečico segrejte na 180 stopinj.
Biskvit pripravite po navodilih in sicer zmešajte vsebino vrečke z maslom in vodo in mešajte tako dolgo, da nastane gladka masa brez grudic. Pustite na strani.
Pripravite vanilijevo kremo:
-
3 dcl vode
Vsebino vrečke zmešajte z vodo in mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes.
Pekač (cca 18cm) obložite s peki papirjem in vanj prelijte 3/4 biskvita. Sedaj po žlicah dodajajte vanilijevo kremo, prelijte s preostankom biskvita in pecite 35-37 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.
Kolač pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Nato pripravite preliv.
Preliv in posip:
-
2 čajni žlici kokosovega olja
-
zdrobljene, nasekljane pistacije za posip
Čokolado in kokosovo olje stopite v mikrovalovni pečici. Prelijte po ohlajenem kolaču in posujte z nasekljanimi pistacijami. Narežite, postrezite in uživajte!
Recept je pripravila Nina Zorčič.