Kolač s pistacijo in belo čokolado

kolač s pistacijo in belo čokolado

Sestavine:

Biskvit:

Pečico segrejte na 180 stopinj.

Biskvit pripravite po navodilih in sicer zmešajte vsebino vrečke z maslom in vodo in mešajte tako dolgo, da nastane gladka masa brez grudic. Pustite na strani.

Pripravite vanilijevo kremo:

Vsebino vrečke zmešajte z vodo in mešajte tako dolgo, da nastane gladka zmes.

Pekač (cca 18cm) obložite s peki papirjem in vanj prelijte 3/4 biskvita. Sedaj po žlicah dodajajte vanilijevo kremo, prelijte s preostankom biskvita in pecite 35-37 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima surovega testa.

Kolač pustite v pekaču, dokler se popolnoma ne ohladi. Nato pripravite preliv.

Preliv in posip:

Čokolado in kokosovo olje stopite v mikrovalovni pečici. Prelijte po ohlajenem kolaču in posujte z nasekljanimi pistacijami. Narežite, postrezite in uživajte!

 

Recept je pripravila Nina Zorčič.