Lahka jagodna sladica

Poletje, sveži okusi in sladice, ki jih lahko pripravite na hitro. Lahka jagodna sladica vas bo zagotovo rešila, ko boste v stiski s časom in v pričakovanju obiskov. Pomembno je le, da sledite zapisanim korakom in sladica bo zagotovo uspela.

Recept pripravila @emma_bisgaard

KAJ JE ERITRITOL?

Eritritol je naravno sladilo in je podoben ksilitolu. Primeren je za uporabo vseh, ki si želijo trsni sladkor zamenjati z naravno alternativo sladil. Eritritol je alkoholni sladkor. Pridobiva se ga s postopkom fermentacije. Nahaja se v nekaterih vrstah sadja. Je brez energijske vrednosti, njegov glikemični indeks pa je 0. Primeren je za uporabo v prehrani predvsem pri sladkornih bolnikih (glikemični indeks živila vpliva na dvig sladkorja v krvi) in tudi pri vseh, ki ohranjajo svojo idealno telesno težo. Eritritol ne vsebuje glutena.

Po izgledu in obliki je eritritol podoben belemu sladkorju. Manjši kristalčki bele barve, ki nimajo posebno izrazitega okusa (nevtralen). Uporablja se ga lahko povsod (pri peki, kuhanju, za sladkanje napitkov itd.). Je odličen nadomestek trsnega sladkorja, za sladkanje brez slabe vesti!

Eritritol vzdržuje sladkorno ravnovesje, ki ga običajni sladkor le ruši. Večina ljudi je navdušena nad tem, da je nevtralnega okusa. Nima slabih oziroma stranskih učinkov na zdravje človeka.

Lahka jagodna sladica SESTAVINE:

Krema:
-1-2 rumenjaka
-1 žlica EASIS sladila eritritol
-2 dl smetane za stepanje
-strok vanilije

Dodatki:

-4 žlice EASIS granole z ajdo in malinami
-6 žlic EASIS jagodnega preliva
-Naribane ploščice EASIS po želji
-1 kozarec

POSTOPEK:

-Ločimo beljak in rumenjak. Stepemo rumenjak in Easis sladilo eritritol.
-Smetano penasto stepemo in ji primešamo druge sestavine, ki so še ostale.
-Postavimo v hladilnik za 30-60 minut in nekajkrat vmes premešamo.
-Na dno kozarca damo granolo, čez jagodni preliv in po vrhu smetano.
-Po vrhu naribamo malo poljubne Easis ploščice in postrežemo ali pa pospravimo v hladilnik dokler ne postrežemo.

Najboljša je seveda sveža sladica, da je posip še hrustljav.

Prijetno sladkanje!

Za več receptov kliknite TU