Si tudi ti v poletnih mesecih želiš pogosteje pripravljati pecivo, ampak te zaradi vročine vse mine? Banana bread s čokolado je res zelo okusen, hitro in enostavno pripravljen. Povabi prijatelja na poletno druženje. Okusno sladičko je pripravila @martinelybaek
Veš zakaj so zdrave banane? Pripravi banana bread s čokolado in zaužij več banan!
- Banane so odlične za hidriranje telesa. Ne morejo nadomestiti vode, ampak vzpostavljajo ravnovesje med tekočinami v telesu. Tako so banane priporočljive za uživanje po vadbi, saj uravnavajo raven elektrolitov in blažijo vnetja.
- Priporočljivo jih je jesti tudi pred treningom, saj vsebujejo naravne sladkorje, ki nam dajejo energijo.
- Zamenjajo navaden sladkor. V sladicah jih lahko uporabljamo namesto navadnega sladkorja.
- Vsebujejo veliko kalija, kar dobro učinkuje na zdravje in dviguje raven energije. Kalij tudi regulira srčni utrip, sol v telesu, krčenje mišic in ima funkcijo živčnega prenašalca.
- So tudi bogate z vitaminom B6, ta pozitivno vpliva na razvoj možganov med nosečnostjo.
- Pripomore k znižanju krvnega pritiska in zmanjšuje tveganje za srčni infarkt.
- Pozitivno vplivajo na delovanje črevesja. Vsebujejo vlaknine, ki pomagajo dobrim bakterijam v črevesju.
- Uravnavajo apetit. Dajejo občutek sitosti.
Banana bread s čokolado SESTAVINE:
-3 zrele banane
-1,5 dl rastlinskega mleka
-30 g Easis preliva karamela
-1 žlica jabolčnega kisa
-160 g Easis fino mletih ovsenih kosmičev
-0,5 čajne žličke vanilije v prahu
-1/4 čajne žličke cimeta
-60 g nasekljane čokolade
-1,5 žličke pecilnega praška
-0,5 čajne žličke sode bikarbone
-Easis arašidovo maslo in čokolada za okras
PRIPRAVA:
- V skledi s paličnim mešalnikom zmešamo banane, rastlinsko mleko in preliv karamela. Dodamo 1 žlico jabolčnega kisa in premešamo.
- Mokri mešanici dodamo fino mlete ovsene kosmiče, vanilijo v prahu, cimet, pecilni prašek, sodo in vse dobro zmešamo.
- Vmešamo nasekljano čokolado, ter maso prelijemo v pekač obložen s papirjem za peko.
- Pečemo 40 min na 175 st. C. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.
- Prelijemo z arašidovim maslom in posujemo z nasekljano čokolado.
Pa dober tek!