Banana bread s čokolado

Si tudi ti v poletnih mesecih želiš pogosteje pripravljati pecivo, ampak te zaradi vročine vse mine? Banana bread s čokolado je res zelo okusen, hitro in enostavno pripravljen. Povabi prijatelja na poletno druženje. Okusno sladičko je pripravila @martinelybaek

Veš zakaj so zdrave banane? Pripravi banana bread s čokolado in zaužij več banan!

  1. Banane so odlične za hidriranje telesa. Ne morejo nadomestiti vode, ampak vzpostavljajo ravnovesje med tekočinami v telesu. Tako so banane priporočljive za uživanje po vadbi, saj uravnavajo raven elektrolitov in blažijo vnetja.
  2. Priporočljivo jih je jesti tudi pred treningom, saj vsebujejo naravne sladkorje, ki nam dajejo energijo.
  3. Zamenjajo navaden sladkor. V sladicah jih lahko uporabljamo namesto navadnega sladkorja.
  4. Vsebujejo veliko kalija, kar dobro učinkuje na zdravje in dviguje raven energije. Kalij tudi regulira srčni utrip, sol v telesu, krčenje mišic in ima funkcijo živčnega prenašalca.
  5. So tudi bogate z vitaminom B6, ta pozitivno vpliva na razvoj možganov med nosečnostjo.
  6. Pripomore k znižanju krvnega pritiska in zmanjšuje tveganje za srčni infarkt.
  7. Pozitivno vplivajo na delovanje črevesja. Vsebujejo vlaknine, ki pomagajo dobrim bakterijam v črevesju.
  8. Uravnavajo apetit. Dajejo občutek sitosti.

Banana bread s čokolado SESTAVINE:

-3 zrele banane
-1,5 dl rastlinskega mleka
-30 g Easis preliva karamela

-1 žlica jabolčnega kisa
-160 g Easis fino mletih ovsenih kosmičev
-0,5 čajne žličke vanilije v prahu
-1/4 čajne žličke cimeta
-60 g nasekljane čokolade
-1,5 žličke pecilnega praška
-0,5 čajne žličke sode bikarbone
-Easis arašidovo maslo in čokolada za okras

PRIPRAVA:

  1. V skledi s paličnim mešalnikom zmešamo banane, rastlinsko mleko in preliv karamela. Dodamo 1 žlico jabolčnega kisa in premešamo.
  2. Mokri mešanici dodamo fino mlete ovsene kosmiče, vanilijo v prahu, cimet, pecilni prašek, sodo in vse dobro zmešamo.
  3. Vmešamo nasekljano čokolado, ter maso prelijemo v pekač obložen s papirjem za peko.
  4. Pečemo 40 min na 175 st. C. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladi.
  5. Prelijemo z arašidovim maslom in posujemo z nasekljano čokolado.

Pa dober tek!