Lešnikovi keksi s pomarančo in belo čokolado

Lešnikovi keksi z belo čokolado brez sladkorja

Sestavine za testo:
150 g ostre moke
150 g mletih lešnikov
150 g Easis eritritola
100 g masla
1 žličkla pecilnega praška 1/4 žličke soli
1 žlička cimeta
1 jajce

Nadev in okras:
Easis džem pomaranča
1 žlička instant želatine
Balance bela čokolada brez dodanega sladkorja
grobo nasekljani praženi lešniki
..
Priprava:
1. Zmešamo vse sestavine za testo in postavimo v hladilnik za 20-30 min.
2. Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na debelino 4mm. Z modelčkom za kekse izrežemo kroge.
3. Pečemo 11 min na 175ºC v ventilacijski pečici.
4. Easis džem pomaranča zmiksamo z ročnim mešalnikom in dodamo žličko želatine.
5. Ohlajene kekse premažemo z Easis pomarančnim džemom in skupaj zlepimo po dva piškota.
6. Stopimo Balance beli čokolado in vanjo namočimo robove keksov, nato pa jih takoj povaljamo v sesekljanih praženih lešnikih.
7. Piškoti so najboljši naslednji dan, ko se sredica zmehča ter prepoji z marmelado in se kar stopijo v ustih