Čokoladni tartufi s čičeriko

čokoladni tartufi s čičeriko brez sladkorja

Sestavine (za 15 - 20 čokoladnih tartufov)

  • 1 pločevinka / 250 g čičerike
  • 50 g kakava v prahu
  • 5 žlic Easis eritritola
  • 1/2 čajne žličke vanilije v prahu
  • 4 žlice mleka
  • 5 žlic močne kave


Priprava:
1. Čičeriko dobro izperemo. Nato vse sestavine stresemo v električni mešalnik in jih dobro premešamo v gladko maso.
2. Maso postavimo za 1-2 uri v hladilnik, da se strdi.
3. Krožnik posujemo z dvema ali tremi žlicami nesladkanega kakava v prahu. Oblikujemo majhne kroglice (pomagamo si z dvema žličkama) in jih povaljamo v kakavu v prahu.
4. Čoko tartufe s čičeriko hranimo v hladilniku. ..

Namig:

Masi za tartufe lahko dodamo tudi 50g stopljene Balance temne čokolade z zrni kakava