Krhka pita z marcipanom in lešnikovo nougat kremo je s temno čokolado in lešniki je sladica, ki vas bo zagotovo navdušila. Pipravljena je brez dodanega sladkorja in je narejena iz EASIS Perfect Fit, marcipana, nugata in temne čokolade. Če želite narediti vtis na svoje goste, je ta recept dobra izbira.
Nougat pita z lešniki - sestavine (16 kos):
Krhko testo za pito:
160 g mehke pšenične moke za pecivo
45 g EASIS sladilo za peko
40 g masla
1 jajce
1 ščepec soli
Marcipan krema:
150 g marcipana EASIS
45 g EASIS sladilo za peko
40 g masla
2 jajci
Nougat krema:
200 g EASIS Nougat
40 g temne čokolade brez dodanega sladkorja
10 g sesekljanih praženih lešnikov
Priprava:
Krhko testo za pito:
1. V skledi zmešamo moko, sladilo za peko in sol.
2. Maslo narežemo na kocke, zgnetemo z moko in jajci. Testo postavimo v hladilnik za 1 uro ali v zamrzovalnik za 30 min.
3. Testo razvaljamo, da se prilega v model za pito. Postavimo v hladilnik, medtem ko naredimo marcipanovo kremo.
Marcipan krema:
1. Pečico vključimo na 180 stopinj z ventilatorjem.
2. Marcipan naribamo in z rokami zmešamo s sladilom za peko. Dodamo na kocke narezano maslo in zgnetemo v skledi.
3. Dodamo jajca in stepemo z električnim mešalnikom dokler masa ni homogena.
4. Na testo za pito iz krhkega testa razporedimo marcipanovo kremo. Pečemo v pečici 18-20 minut in pustimo, da se pita popolnoma ohladi.
Nougat krema:
1. Nugat stopimo v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Vlijemo na torto in ohladimo, da se nugat ponovno strdi.
3. V mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo stopimo čokolado in okrasimo pito. Na koncu potresemo s sesekljanimi praženimi lešniki.
1 porcija = 1 kos vsebuje:
219 kalorij
15 g maščobe
13 g ogljikovih hidratov
11 g prehranskih vlaknin
4,6 g beljakovin
0,12 g soli