V naprej pripravljeni ovseni granola barsi brez sladkorja so odlična in zdrava malica. V hitrem tempu in brez ustaljene rutine, se pogosto zgodi, da preskočimo najpomembnejši obrok v dnevu (zajtrk)! V tem primeru nam lahko v naprej pripravljeni obroki olajšajo situacijo.
Ovseni granola barsi brez sladkorja so slajeni s 100% naravnim vlakninskim sirupom iz cikorije, ki ni ne sladkor, ne sladilo, je pa bogat z vlakninami in poskrbi za občutek sitosti.
Ovseni granola barsi brez sladkorja sestavine:
-75 g kokosovega olja
-75 g EASIS vlakninskega sirupa
-1 žlica EASIS preliva karamela
-150 g EASIS fino mletih ovsenih kosmičev
-50 g nasekljanih mandljev
-2 žlici sezamovih semen
Preliv:
-50 g fino nasekljane temne čokolade brez sladkorja
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (20x20 cm) obložimo s peki papirjem.
- Kokosovo olje stopimo v majhni ponvici in zmešamo z vlakninskim sirupom in karamelnim prelivom. Dodamo ovsene kosmiče, mandlje in sezam in dobro premešamo.
- Maso razporedimo v model in jo potisnemo ob dno.
- Pečemo 30 minut, dokler površina ne postane zlata in rahlo hrustljava. Vzamemo iz pečice in še vroče posujemo s sesekljano čokolado, da se stopi.
- Pustimo, da se popolnoma ohladi in razrežemo na kvadratke.
Ovsenim granola barsom brez sladkorja pa lahko dodamo tudi druga semena in oreščke (bučna semena, sončnična semena ali lešnike, po vrhu pa posujemo kokos).