OVSENI GRANOLA BARSI BREZ SLADKORJA

V naprej pripravljeni ovseni granola barsi brez sladkorja so odlična in zdrava malica. V hitrem tempu in brez ustaljene rutine, se pogosto zgodi, da preskočimo najpomembnejši obrok v dnevu (zajtrk)! V tem primeru nam lahko v naprej pripravljeni obroki olajšajo situacijo.

Ovseni granola barsi brez sladkorja so slajeni s 100% naravnim vlakninskim sirupom iz cikorije, ki ni ne sladkor, ne sladilo, je pa bogat z vlakninami in poskrbi za občutek sitosti.

Ovseni granola barsi brez sladkorja sestavine:

-75 g kokosovega olja

-75 g EASIS vlakninskega sirupa

-1 žlica EASIS preliva karamela

-150 g EASIS fino mletih ovsenih kosmičev

-50 g nasekljanih mandljev

-2 žlici sezamovih semen

Preliv:

-50 g fino nasekljane temne čokolade brez sladkorja

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač (20x20 cm) obložimo s peki papirjem.
  2. Kokosovo olje stopimo v majhni ponvici in zmešamo z vlakninskim sirupom in karamelnim prelivom. Dodamo ovsene kosmiče, mandlje in sezam in dobro premešamo.
  3. Maso razporedimo v model in jo potisnemo ob dno.
  4. Pečemo 30 minut, dokler površina ne postane zlata in rahlo hrustljava. Vzamemo iz pečice in še vroče posujemo s sesekljano čokolado, da se stopi.
  5. Pustimo, da se popolnoma ohladi in razrežemo na kvadratke.

 

Ovsenim granola barsom brez sladkorja pa lahko dodamo tudi druga semena in oreščke (bučna semena, sončnična semena ali lešnike, po vrhu pa posujemo kokos).