Pistacija biskvit z domačimi slivami 

Pistacija biskvit z domačimi slivami je odlična sladica za sladkanje v poletnih dneh. Ker je letošnje poletje ekstremno sušno, še bolj cenimo vse pridelke. Letošnje leto nas je po čudežu obdarilo z veliko slivami. Pomembno je, da se v življenju znajdemo v vsaki situaciji in izkoristimo trenutne danosti. Pripravite slivovo marmelado, pite in pecivo. Uživajte v sladkanju!

Pistacija biskvit z domačimi slivami za še slajše poletno sladkanje!

Pistacija biskvit z domačimi slivami

Zakaj so slive zelo zdrave?

Slive so sadje z veliko pozitivnih učinkov na naše telo. Imajo pozitiven vpliv na prebavila in uravnavajo holesterol. Vsebujejo zelo malo kalorij in imajo zelo nizek glikemični indeks. Slive vsebujejo vitamine C, K, E, B6 in folno kislino. Vsebujejo pa tudi veliko mineralov (baker, kalij, magnezij, železo). So tudi odličen antioksidant, ki vsebujejo flavonoide, polifenole, tudi lutein, kriptoksantin in zeaksantin. V slivah se nahajajo tudi vlaknine, ki pozitivno vplivajo na prebavo. Ker slive ne vsebujejo nasičenih maščob in imajo le malo kalorij, so idealne za tiste, ki bi radi izgubili kak kilogram. Pozitivno vplivajo tudi na zdravje kosti pri ženskah v menopavzi.

Pistacija biskvit z domačimi slivami sestavine:

-1 zavitek Easis pistacija cake
-1,5dl grškega jogurta
-35g masla
-1 jajce
-narezane slive

Priprava:

  1. Easis pistacija cake mix zmešaš z jogurtom, stopljenim maslom in jajcem. Stepaš 4 min.
  2. Pekač obložiš s papirjem za peko, dno prekriješ z maso za pistacija cake, nadevaš s slivami, narezanimi na koščke in preliješ s preostankom mase za biskvit.
  3. Pečeš na 160 stopinjah dokler ni zlato zapečeno.

Hitro in enostavno. Prijetno sladkanje s slivami in pistacija biskvitom!