Švedski pustni krof

Pustni čas je tu! S pustnim rajanjem odženemo zimski mraz in prikličemo pomlad. Naj bo letošnje pustovanje polno prazničnih dobrot. Švedski pustni krof z marcipanom in kremnim nadevom brez sladkorja vas bo zagotovo presenetil, saj je kombinacija sestavin res odlična. Naj se rajanje in sladkanje brez sladkorja začne!

Švedski pustni krof

SESTAVINE:
100 g masla
2 dl polnomastnega mleka
25 g kvasa
2 jajci (+ 1 za premaz)
40 g EASIS sladila za peko
500 g pšenične moke Vigorosa
1 čajna žlička kardamoma
½ žličke soli

NADEV IZ MARCIPANA:
150 g Easis marcipana
50 g drobno sesekljanih mandljev
pribl. 1,5-2 dl polnomastnega mleka

KREMNI NADEV:
3 dl smetane
malo vanilije v prahu

DEKORACIJA:
EASIS eritritol v prahu

PRIPRAVA:
1. Najprej raztopimo maslo in dodamo mleko. Počakamo, da se mešanica ohladi.
2. Dodamo kvas in nato še jajca.
3. Vse suhe sestavine zmešamo skupaj in jih postopoma zamesimo v testo.
4. Testo gnetemo toliko časa, da postane mehko in gladko.
5. Pokrijemo in pustimo vzhajati 45 min.
6. Nato oblikujemo 12 žemljic, ki jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.
7. Pokrijemo in pustimo vzhajati še 45 min.
8. Žemljice premažemo s stepenim jajcem in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj, cca. 15 minut dokler niso zlati.
9. Pustimo, da se žemljice popolnoma ohladijo, preden jih prerežemo, jih rahlo izdolbemo.
10. Preostale sestavine damo v skledo z marcipanom in drobno sesekljanimi mandlji. Dobro premešamo, preden postopoma dodamo mleko, dokler ne dobimo kremaste mase.
11. Maso porazdelimo po vseh žemljicah.
12. Smetano stepemo v rahlo peno premažemo čez maso (za najboljši rezultat uporabite zvezdasti nastavek. Če ga nimate, lahko porazdelite kar z žlico).
13. Spodnje dele žemljic pokrijemo in po vrhu potresemo z Easis eritritolom v prahu.

Hranilne vrednosti: 1 porcija/kom. na 124 g vsebuje:
386 kalorij
24 g maščobe
31 g ogljikovih hidratov
7,2 g prehranskih vlaknin
8,9 g beljakovin

Recept povzet po madogdessert.dk