
ZELENE TESTENINE S ŠPARGLJI in PESTOM IZ RUKOLE brez glutena
Sestavine za 4 osebe
250 g grahovih testenin
šopek špargljev
1 strok česna
sušenih paradižnikov za okras (po izbiri)
ekstra deviško oljčno olje
sol in poper po okusu
Za pesto:
180 g rukole
par lističev timijana, majarona in bazilike
1 strok česna
40 g parmezana
15 g orehov
približno 40 ml ekstra deviškega oljčnega olja
Sol in poper po okusu.
PRIPRAVA
1. V ponvi na olju prepražimo česen. Dodamo na majhne koščke narezane šparglje (konice in stebla), solimo in popramo in kuhamo nekaj minut. Zelenjava mora ostati hrustljava.
2. Vse sestavine za pesto damo v mešalnik s ščepcem soli in popra ter vse skupaj mešamo približno deset sekund.
3. Testenine skuhamo al dente, prihranimo vodo, v kateri so se kuhale in jih odcedimo. Dodamo jih v ponev skupaj s šparglji in pestom, prilijemo približno zajemalko vode od kuhanja ter na hitro pomešamo, da se sestavine povežejo.
4. Pokapamo z ekstra deviškim oljčnim oljem, po okusu solimo. Postrežemo s sesekljanimi sušenimi paradižniki.