Torta črni gozdiček brez sladkorja

Zdrava čokoladna torta črni gozdiček brez sladkorja

 

Sestavine:
150g gladke pirina moka
65g masla
45g Easis eritritola
5 jajc
30g kakava v prahu
7g pecilnega praška

Jajca stepajte 10 minut, da nastane svetla, puhasta masa, vsaj 3x večja od prvotne. Dodajte ostale sestavine in nežno premešajte, da ne gre preveč zraka iz zmesi. Pecite na 180° 30-35 minut oz dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima biskvita. Ohladite in prerežite na pol.

Vanilijeva krema:
1 zavojček Easis vanilijeve kreme brez dodanega sladkorja
200 ml mleka ali vode

Ščep burbonske vanilije

Vanilijevo kremo pripravite po navodilih. Če želite bolj gosto kremo dodajte samo 200ml tekočine. Stepaje z ročnim mešalnikom dokler ne dobite kompaktne mase. Dodajte vanilijo in premešajte.

Borovnice:
300g borovnic
20g Easis eritritola
1 čajna žlička agar agar

Borovnice skuhajte na nizkem ognju skupaj z eritritolom. Dodajte agar agar pripravljen po navodilih.

Čokoladen ganache:
100g Balance temne čokolade brez sladkorja
150g kokosovega mleka iz pločevinke

Kokosovo mleko segrejte skoraj do vretja in prelijte po nasekljani čokoladi. Pustite par minut nato premešajte, da se vsa čokolada stopi.

Sestavite torto: na polovico biskvita prelijte vanilijevo kremo. Dodajte zgoščene borovnice ter drugo polovico biskvita. Po vrhu premažite s čokoladnim ganachem in pustite v hladilniku vsaj 1 uro, da se zgosti.

Nasvet: namesto borovnic lahko uporabite tudi Easis ekstra džem črni ribez ali Easis preliv iz češenj (v tem primeru dodajte več agarja).

Recept in fotografija: Nina S. Zorčič