Sestavine (mini tortni obroč, 18cm):
- 50g mletih mandljev
- 30g kokosove moke (razmaščene)
- 30g Balance bele čokolade
- 30g masla
- 1 žlička Easis karamela preliva
- 500g skute
- 100g lahkega grškega jogurta
- želatina ali agar agar
- 2 veliki žlici Easis pomarančnega džema
- 2 veliki žlici Easis vlakninskega sirupa
- 3 kakiji
- mleta vanilija
- želatina ali agar agar
Priprava:
- Obod tortnega modela obložimo s peki papirjem.
- Stopimo belo čokolado in maslo. Zmešamo z mletimi mandlji, kokosovo moko in Easis karamela prelivom. Ko so vse sestavine dobro premešane, potlačimo ob dno tortnega modela.
- V blenderju zmešamo skuto, jogurt, Easis pomarančni džem in Easis karamela preliv. Dodamo agar agar ali želatino po navodilih. Prelijemo čez tortno dno.
- Kakiju dodamo vanilijo in zmiksamo v blenderju. Dodamo agar agar ali želatino po navodilih. Prelijemo čez skutin nadev.
- Cheesecake postavimo v hladilnik za vsaj 3 ure. Dober tek!