Kokosova panna cotta

Veganska kokosova panna cotta z mareličnim prelivom

Veganska kokosova panna cotta brez sladkorja z mareličnim prelivom je zelo hitra in preprosta za pripravo. Za razliko od klasičnega recepta, smo jo pripravili s kokosovim mlekom, zato je primerna tudi za vegane. V kolikor izpustite čoko kukije, pa bodo v njen lahko uživali tudi tisti, ki so občutljivi na gluten. Odlična in osvežilna tropska sladica za vroče dneve.

 

Sestavine:
400ml kokosovega mleka
2 žlici belega ruma
1 strok vanilije
2 ½ dl rastlinskega napitka s kokosom (lahko rižev)
65 g koruznega škroba
30 g EASIS eritritola

2 žlici EASIS marelične marmelade brez sladkorja
6 kosov EASIS čoko kukijev s pomarančo

 

Priprava:

  1. V kozico damo kokosovo mleko in rum. Vanilijev strok prepolovimo in postrgamo zrna ter jih dodamo kokosovemu mleku. Dodamo tudi prazen strok. Segrevamo, vendar naj ne zavre.
  2. Kozico odstavimo z ognja. Kokosov napitek zmešamo s koruznim škrobom in eritritolom. Mešanico med mešanjem vmešamo v kokosovo mleko. Postavimo nazaj na ogenj in kuhamo približno 4 min, da nastane gosta krema.
  3. Odstranimo vanilijev strok in kokosovo panna cotto porazdelimo v šest kozarcev. 
  4. Ohladimo. Prevrnemo na krožnik ali postrežemo v kozarčku.
  5. Prelijemo z marelično marmelado brez sladkorja, ki smo ji dodali malce vode za bolj tekočo konsistenco. Po vrhu nadrobimo čoko kuki s pomarančo.

 

NASVET:
Veganska kokosova panna cotta je brez mleka, zato lahko v njej uživajo tudi vsi z laktozno intoleranco. Če izpustimo čoko kukije, pa je primerna tudi za dieto brez glutena.

 

Easis eritritol in ekstra džeme dobite tudi v trgovinah Spar. Več info tu