Principato di Lucedio

RIŽOTA Z BUČKO IN JABOLKI 250 g

Prava italijanska kremasta rižota z bučko in jabolki, pripravljena z najboljšim rižem za rižote - carnaroli. 100% naravna, brez aditivov in glutamatov. Pripravite vrhunsko italijansko jed, kot najboljši kuharski mojstri. 


100% italijanskega porekla
kremasta rižota 
hitra priprava
oranžna bučka in jabolka

4,29 € Cena:
4 29 Cena:

In stock

Podrobnosti

Recept za pripravo kremaste rižote z bučo in jabolki

Sestavine za 3-4 porcije:
- 250g mešanice Rižota z bučo in jabolki
- 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
- sol
- 1 l jušne osnove

Nasvet: na koncu vmešajte:
- 5g masla
- 1 žlico ribanega sira Grana Padano ali Parmigiano Reggiano

Priprava:
1. Segrejte jušno osnovo in jo postavite na stran.
2. V veliki posodi na nizkem ognju segrejte olje. Dodajte mešanico za rižoto in jo na hitro popražite, toliko da riž postekleni. Dodajte 3/4 jušne osnove, začinite s soljo in kuhajte 15 min. Med kuhanjem postopoma dodajte še preostalo jušno osnovo in občasno premešajte. 
3. Odstavite z ognja in pustite stati 2 min. 
4. Na koncu po želji primešajte še maslo in nariban sir.

Sestavine

riž carnaroli 95%, buča 2%*, jabolko 2%*, por*, pehtran*, česen*.
*liofilizirane ali dehidrirane sestavine.

Lahko vsebuje sledi ZELENE ali PŠENICE.

Pakirano v kontrolirani atmosferi.
Hranite v hladnem in suhem prostoru.

Poreklo riža: 100% Italija

RIŽOTA Z BUČKO IN JABOLKI 250 g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1677 kJ / 395 kcal
Maščobe0,6 g
- od tega nasičene maščobe0,2 g
Ogljikovi hidrati90 g
- od tega sladkorji0,3 g
Prehranske vlaknine1,2 g
Proteini6,8 g