Burgerji s hrustljavim piščancem

levo na deski krompircek in ketchup na sredini zgoraj ocvrt piscanec desno sest piscancjih burgerjev

Sestavine za 8 burgerjev:

Polnozrnate žemljice za hamburgerje:
15 g kvasa
3 dl mlačne vode
pol žličke soli
150 g naravnega jogurta
150 g polnozrnate pšenične moke
150 g graham moke
430 g pšenične moke
½ jajca (25 g)
1 čajna žlička sezamovih semen

Dodatki:
450 g piščančjih prsi
60 g graham moke
120 g koruznih kosmičev EASIS
1 žlička dimljene paprike 
1/2 žličke soli
2 jajci
3 veliki paradižniki
50 g listnate solate
3 avokadi
1 rdeča čebula 
120 g EASIS paradižnikovega kečapa

Priprava:

1. V posodo damo vodo in v njej raztopimo kvas. Dodamo sol in jogurt ter dobro premešamo. Nato dodamo graham moko in polnozrnato pšenično moko ter vse skupaj premešamo.
Po malo dodajamo pšenično moko, dokler se testo več ne lepi. Pregnetemo 2-3 min in pustimo, da vzhaja 1 uro.

2. Ko je testo vzhajalo, ga razdelimo na 8 enakih delov in oblikujemo v bombetke. Vzhajajo naj še 30 min. Preden jih postavimo v pečico, jih premažemo z jajcem in potresemo s sezamom. Pečemo 15-20 min na 180C ventilacija.

3. Med tem pripravimo piščanca: narežemo ga na 8 kosov. V prvi skledi zmešamo graham moko, dimljeno papriko in sol. Koruzne kosmiče zdrobimo in jih damo v drugo skledo. V tretji skledi razžvrkljamo jajca.

4. Paniramo v mešanici moke,  nato pomočimo v jajca, na koncu še v koruzne kosmiče. Paniranega piščanca položimo na pekač in pečemo 12-15 min pri 180 stopinjah (ventilacija).

5. Paradižnik, čebulo in avokado narežemo na rezine. Bombetke namažemo z Easis kečapom brez dodanega sladkorja, dodamo paniranega piščanca in zelenjavo. 

Avtor: Isabella Vlk za Easis.dk