Sestavine za 4 porcije:
Vaflji:
150 g ovsenih kosmičev
2 jajci
2 dl mleka
1/2 žličke pecilnega praška
55 g paradižnikove mezge
75 g EASIS paradižnikovega kečapa brez sladkorja
1 ščepec soli
Astoria ekstra deviško oljčno olje za peko
Nadev:
250 g jajčevcev
180 g bučk
15 g Astoria ekstra deviško oljčno olje
1 ščepec soli
8-9 češnjevih paradižnikov (140 g)
125 g sveže mocarele
30 g pripravljenega EASIS rdečega pesta s čilijem in paradižniki
sveža bazilika
Priprava:
Bučo in jajčevce narežemo na tanke rezine. Namažemo jih z olivnim oljem in potresemoe s soljo. Pečemo v pečici (ventilacija) 15-20 min na 180 stopinjah.
Vse sestavine za vaflje damo v skledo in zmešamo s paličnim mešalnikom.
Ponev za vaflje namažemo z olivnim oljem in vaflje pečemo približno 3-4 min.
Paradižnik in mocarelo narežemo na manjše koščke. Easis pesto pripravimo z vodo in oljčnim oljem po navodilih na vrečki.
Vaflje naložimo na krožniku, nanje nadevamo pečeno zelenjavo. Dodamo paradižnik, mocarelo in pesto. Potresemo z lističi sveže bazilike in pokapljamo z oljčnim oljem.