Lečina pizza z zelenjavo

 

Sestavine (2 porciji):

  • 3 dl rdeče leče
  • 2 dl vode
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici EASIS paradižnikovega kečapa
  • 150 g zelenjave, npr. rdeča paprika, gobe in čebula
  • 50 g naribanega veganskega sira ali mozzarele
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čajna žlička posušenega origana
  • sveža bazilika ali rukola

Priprava:

  1. Lečo namakamo v vodi vsaj 2 uri, še bolje pa čez noč. Odlijemo z vodo in damo namočeno (nekuhano) lečo v mešalnik. Dodamo 2 skodelici vode, česnen, pecilni praškek in sol ter zmešamo.
  2. V pečici segrejemo pekač ali litoželezno ponev obloženo s papirjem za peko ali premazano z oljem. Vročo posodo vzamemo iz pečice, nanjo nalijemo zmes iz leče. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 250C približno 10 minut, da se robovi zlato obarvajo.
  3. Testo vzamemo iz pečice in premažemo s kečapom ter razporedimo zelenjavo in sir. Pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z origanom.
  4. Pizzo damo nazaj v pečico in jo pečemo še približno 10 minut, dokler ni zpečena.
  5. Vzamemo iz pečice in posujemo z lističi bazilike ali z rukolo.