Domača granola brez sladkorja

Skodelica z jagodami in domačo granolo, v ozadju kozarec z granolo

Granola, beseda, ki zveni tako zdravo! Pa vendar temu ni vedno tako. Če ne berete prehranskih etiket na zadnji strani, hitro spregledate, da so granole navadno polne sladkorja. Na koncu naš prvi obrok v dnevu, ki bi nam moral zagotoviti dobro počutje in energijo za začetek dneva, povzroči, da smo zaradni nenadnega dviga krvnega sladkorja še bolj utrujeni. Rešitev? Domača granola brez sladkorja in brez sladil. Preprosto, namesto sladkorja uporabite sirup iz prehranskih vlaknin iz cikorije, ki niso ne sladkor, ne sladilo. Prehranske vlaknine so prebiotiki in ugodno vplivajo na črevesno floro ter na prebavo.

Domača granola brez sladkorja in brez sladil
kokos, orehi, sončnična semena & limona

Sestavine:
• 300g Easis polnozrnatih muslijev
• 3 žlice sončničnih semen
• 3 žlice kokosa
• 3 pesti nasekljanih orehov
• 1 žlica limonine lupinice
• 3 žlice kokosovega čipsa
• 100ml Easis vlakninskega sirupa
• žlička vanilije v prahu

Priprava:
1. Vse sestavine zmešamo v posodi. Pekač obložimo s papirjem za peko in razporedimo maso za granolo.
2. Pečemo na 160°C ventilacija 25-30 min, vmes premešamo vsakih 10 min.
3. Ohladimo in shranimo v kozarce. Vmešamo lahko tudi koščke bele čokolade ali suho sadje.

 

Namesto sladil in sladkorja smo uporabili Easis vlakninski sirup. Vlakninski sirup je najboljša alternativa za vse, ki želijo 100% naravno prehrano brez sladil in brez sladkorja.
- 100% vlaknine iz cikorije
- naravno sladilo, ki NI sladilo
- 67% vlaknin, ki imajo zgolj sladek priokus
- samo 8% OH
- za zdravo prebavo

 

Easis polnozrnati musliji vsebujejo kar 85% polnozrnatih žit. Polnozrnate žitarice so nepredelano živilo, vsebujejo mikrohranila in prehranske vlaknine. Dajejo občutek polnosti, ugodno vplivajo na prebavo in preprečujejo nenaden dvig krvnega sladkorja. Več si preberite tu.

Sledite nam na Instagramu