GRAHOVE TESTENINE Z GOBAMI, ARTIČOKO IN RDEČIM JABOLKOM

Testenine so zagotovo ena izmed jedi, ki se pogosto znajde na našem jedilniku. Njihova priprava je hitra, obrok je raznolik in okus odličen. Pripravite grahove testenine z gobami, artičoko in rdečim jabolkom, ki so brez glutena in primerne za vegane. Priprava je zelo enostavna in kombinacija res izvrstna! Poskusite in uživajte!

GRAHOVE TESTENINE Z GOBAMI, ARTIČOKO IN RDEČIM JABOLKOM

SESTAVINE (za 4 osebe):

250 g Pasta Natura peresnikov iz graha
200 g mešanih svežih gob
1/2 rdečega jabolka
1 rdeč krompir
1 artičoka
2 stroka česna
1 žlica Libanonskih začimb (Baharat)
BIO zelenjavna jušna osnova baby
5 žlic Anfosso ekstra deviško olivno olje
Sol in poper po okusu
100 g češnjevih paradižnikov
1 žlica cvetličnega medu
1 žlica M&G sojine omake
BIO origana iz Sicilije
Lahko na koncu dodamo ekstra deviško oljčno olje in poper po okusu

PRIPRAVA:

  1. Najprej pripravimo konfit paradižnika: paradižnike razporedimo po pekaču, obloženem s peki papirjem, jih začinimo z medom, M&G sojino omako, BIO origanom iz Sicilije, nekaj žlicami Anfosso ekstra deviškega oljčnega olja in ščepcem popra.
  2. Dobro premešamo, pokrijemo s folijo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 160° približno 40 minut.
  3. Vmes narežemo jabolko in krompir na kocke.
  4. V ponvi na olju prepražimo česen, solimo in popramo. Dodamo krompir in gobe, zalijemo z BIO zelenjavno jušno osnovo baby in kuhamo nekaj minut.
  5. Dodamo začimbe in kuhamo še pet minut.
  6. 250g Pasta Natura grahovih testenin kuhamo v 2,5L vode 4-5 min, ki smo ji dodali žličko olivnega olja in 10g soli. 
  7. Med kuhanjem ne mešamo.
  8. Testenine odcedimo in jih stresemo v ponev poleg že pripravljene mešanice zelenjave in začimb. Dodamo Anfosso ekstra deviško oljčno olje in nekaj zajemalk BIO zelenjavne jušne osnove baby ter med nežnim mešanjem kuhamo še 4-5 minut.
  9. Grahove testenine Pasta Natura postrežemo s konfitiranimi češnjevimi paradižniki in ščepcem popra.

Uživajte v gurmanskih jedeh!