Kokosove kocke

Kokosove kocke brez sladkorja

Biskvit:
3 jajca
Ščep vanilije v prahu ali 1 jedilna žlica vanilijevega ekstrakta
60g moke
60g fino mletih mandljev
Ščep soli

Krema:
1 kokosova krema za stepanje
50g nastrganega kokosa

Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte sol in stepajte dokler ne nastane pena. Dodajte sladkor in stepajte dokler ne nastane sneg. V ločeni skledi zmešajte rumenjake z vanilijo in zmes nato dodajte beljakom, katerim postopoma in počasi dodajajte moko in mlete mandlje ter nežno vmešajte. Zmes prelijte v pekač, obložen s peki papirjem in pečite v prej ogreti pečici na 170° 30-35 minut oz.dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima koščkov mokrega biskvita.

Pustite, da se ohladi in pripravite kremo.
Kroglice v blenderju zmiksajte, da nastane gosta masa. Nič zato, če ima vmes kakšne večje kose! Kokosovo kremo za stepanje v ločeni posodi stepite do goste mase, ki obdrži obliko. Dodajte nastrgan kokos in kremo iz proteinskih kroglic. Zmešajte, premažite po ohlajenem biskvitu.

Foto in recept: Nina Zorčič