Mini čokoladne pite

Mini čokoladne pite

Sestavine (8 porcij):

Tortno dno:
100 g pšenične moke
100 g polnozrnate pšenične moke
65 g masla
80 g EASIS Eritritola
1 žlica Easis kakava

1 jajce

Nadev:
1 zavitek EASIS čokoladnega moussa brez sladkorja
280 g posnetega mleka
400 g jagod / malin / borovnic
EASIS eritritol v prahu za posip

Majhni modelčki za pite s premerom 8-9 cm.

Priprava:

  1. Zmešajte moko, maslo, kakav in eritritol ter pregnetite. Dodajte jajce in dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Za 30 minut postavite v hladilnik.
  2. Mini pekače za pite premažite z maslom in pomokajte. Testo razvaljajte med dvema listoma papirja za peko in obložite modelčke.
  3. Testo naluknjajte z vilico. Pecite 10-15 minut. pri 180 stopinjah (vroč zrak). Pite so pečene, ko so zlato obarvajo. Ohladite.
  4. Čoko mousse zmešajte z mlekom in pripravite po navodilih. Nalijte v mini pite in postavite v hladilnik za eno uro.
  5. Obložite s sadjem, posujte z eritritolom v prahu in postrezite.