Sestavine (8 porcij):
Tortno dno:
100 g pšenične moke
100 g polnozrnate pšenične moke
65 g masla
80 g EASIS Eritritola
1 žlica Easis kakava
1 jajce
Nadev:
1 zavitek EASIS čokoladnega moussa brez sladkorja
280 g posnetega mleka
400 g jagod / malin / borovnic
EASIS eritritol v prahu za posip
Majhni modelčki za pite s premerom 8-9 cm.
Priprava:
- Zmešajte moko, maslo, kakav in eritritol ter pregnetite. Dodajte jajce in dobro premešajte, da se sestavine povežejo. Za 30 minut postavite v hladilnik.
- Mini pekače za pite premažite z maslom in pomokajte. Testo razvaljajte med dvema listoma papirja za peko in obložite modelčke.
- Testo naluknjajte z vilico. Pecite 10-15 minut. pri 180 stopinjah (vroč zrak). Pite so pečene, ko so zlato obarvajo. Ohladite.
- Čoko mousse zmešajte z mlekom in pripravite po navodilih. Nalijte v mini pite in postavite v hladilnik za eno uro.
- Obložite s sadjem, posujte z eritritolom v prahu in postrezite.