SESTAVINE
200g temne čokolade Chocolates from Heaven
130 g masla
3 jajca
30g moke
50g sladkorja ali Easis eritritola za verzijo z manj sladkorja
1 vaniljev sladkor
ščepec soli
kakav v prahu
PRELIV
6 žličk sladkorja ali Easis eritritola
3-4 pesti zamrznjenih gozdnih sadežev
sladkor ali Easis eritritol v prahu
PRIPRAVA
- Modelčke za tortice premažemo z maslom in potresemo s kakavom v prahu. Postavimo v hladilnik in začnemo s pripravo tortic.
- Čokolado drobno nasekljamo. Maslo narežemo na kocke in nad paro stopimo skupaj s čokolado. Odstranimo s toplote in pustimo, da se ohladi.
- Jajca stepemo s sladkorjem oz. eritritolom, vaniljevim sladkorjem in soljo. Mešanici dodamo moko in ponovno premešamo. Dodamo čokolado in premešamo, da se sestavine povežejo.
- Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maso vlijemo v modelčke, približno 1 cm do roba. Ko se masa malce dvigne, vzamemo modelčke iz pečice (čas je odvisen od moči vaše pečice in velikosti modela, v mojem primeru je trajalo 15 minut) in pustimo, da se malce ohladi.
- Med tem pripravimo preliv iz gozdnih sadežev: zamrznjene gozdne sadeže v kozici segrevamo toliko časa, da se zmehčajo in dodamo sladkor oz. eritritol. Nato precedimo čez cedilo, da dobimo gladko zmes.
- Lava cake obrnemo in vzamemo iz modela. Potresemo jih s sladkorjem ali eritritolom v prahu ter postrežemo s pirejem iz gozdnih sadežev. Po želji okrasimo s stepeno smetano, vaniljevim sladoledom ali svežimi jagodami.
Recept je pripravila: Healthy Yummy Katy