Pustni krofki iz pečice

krofi z belo in roza glazuro brez sladkorja

Iščete idejo za zdravo pustno sladico brez sladkorja? Poskusite pustne krofke iz pečice, polnjene z vanilijevo kremo.

Sestavine (za 20 kos):
1 1/2 dl posnetega mleka
50 g kvasa
30 g EASIS eritritola
1/2 čajne žličke soli
50 g rastlinskega olja
2 jajci
400 g bele pšenične moke

1 zavitek EASIS vanilijeve kreme
3 dl vode
75 g EASIS eritritola v prahu
limonin sok
liofilizirano sadje v prahu (po izbiri)

Priprava:
Mleko rahlo segrejemo. Vmešamo kvas, sol in olje. Stepemo jajca. Zmešamo eritritol in moko ter dodamo mešanici. Gnetemo, dokler ne dobimo gladkega in elastičnega testa. Pokrijemo in pustimo vzhajati na toplem približno 40 min. Testo še enkrat pregnetemo in oblikujemo v majhnekroglice, ki jih razvaljamo.

Torto za vanilijevo kremo pripravimo po navodilih (na embalaži). Na vsak košček testa damo žličko vanilijeve kreme, prekrijemo in zavijemo v cmok ter postavimo v pekač tako, da je del, kjer se stikata oba robova testa, na spodnji strani. Pustimo vzhajati pol ure.

Pečemo 12 min na 180 stopinj, oz. dokler ni testo lepo zlato zapečeno. Pripravimo glazuro: Easis eritritol v prahu zmešamo z limoninim sokom in liofiliziranim sadjem v prahu (za barvno glazuro).