Marmorni cheese cake kolač s pistacijo in jagodo
Sestavine:
Biskvit:
- 1 Easis pistacija cake brez dodanega sladkorja
- 35g stopljenega masla
- 1,5 dcl vode
Preliv:
- Easis jagodni preliv
- Easis eritritol v prahu
- kremni sir
- pistacija
- Pečico ogrej na 180 st. C. Pekač obloži s papirjem za peko.
- Sestavine za testo zmešaj v gladko maso: pistacija cake + voda + maslo.
- Mešanico za testo prelij v pekač.
- Z žlico na testo nakapaj jagodni preliv, nato pa marmoriraj s pomočjo debelega zobotrbca (uporabiš lahko tudi palčke za sushi).
- Peci, dokler ni testo zlato obarvano (cca. 25-40 min, odvisno od debeline in pečice).
- Pusti, da se kolač ohladi. Med tem zmešaj kremni sir in eritritol v prahu.
- Cheesecake mešanico razporedi po kolaču, okrasi s prelivom iz jagod in potresi z zdrobljenimi pistacijami.
Prijetno sladkanje!