Testenine paccheri s papriko lososom in tartufi

Pomlad je tu! Čas, ko v naravi vse cveti. Tudi naši obroki postajajo vse bolj barviti in raznoliki. Pogosteje si pripravimo lažje obroke z več sezonske zelenjave. Pripravi testenine paccheri s papriko, lososom in tartufi. Priprava je hitra in enostavna, obrok pa gurmanski in hranljiv.

Testenine paccheri s papriko, lososom in tartufi


SESTAVINE:
250 g Pasta natura testenine rdeče leče paccheri
300 g fileja lososa
2 rumeni papriki
2 žlički Marini tartufate
svež koriander
Anfosso ekstra deviško oljčno olje
sol in poper po okusu


PRIPRAVA:
1. Najprej narežemo liste koriandra, jih nasekljamo, file lososa pa narežemo na kocke.
2. Očistimo papriko in jo narežemo na tanke trakce. Pripravimo večjo ponev in segrejemo Anfosso ekstra deviško oljčno olje. Na olju prepražimo liste koriandra in papriko, solimo, popopramo in pražimo dokler se vse ne zmehča.
3. Paccheri testenine Pasta Natura skuhamo v velikem loncu slane vode, po navodilih proizvajalca - al dente. Ko so kuhane, jih odcedimo. V vmesnem času k papriki in koriandru dodamo lososa in na majhnem ognju kuhamo naprej.
4. Na koncu v ponev k lososu in zelenjavi stresemo testenine, dodamo nekaj žlic vode za kuhanje in nekaj žličk ekstra deviškega oljčnega olja.
5. Po potrebi dodatno solimo. Na koncu vmešamo še Marini tartufato.
7. Paccheri postrežemo s sesekljanim svežim koriandrom in ščepcem čilija.

Dober tek!