Mascarpone pita z breskvami

 

Breskve:
Breskve narežite in primešajte vse ostalo. Pustite počivati in pripravite dno.

 

Dno:
V blenderju zdrobite kekse dokler ne nastane zmes podobna pesku. Dodajte ostale sestavine in zmešajte. Zmes mora biti dovolj vlažna, da se drži skupaj, ko poskušate oblikovati dno pekača. Po potrebi dodajte še olja. Oblikujte dno in postavite pekač v zamrzovalnik. Naredite kreme.

 

Mascarpone krema:
  • 170g lahkega mascarpone sira
  • 1/2 jedilne žl. ruma
  • 1/2 jedilne žl. vanilijevega ekstrakta
  • 35g Easis eritritola v prahu 
  • Ščep burbonske vanilije
  • 1 čž medu
  • Tekočina od breskev
Vse sestavine zmešajte z ročnim mešalnikom. Maso poskusite in po želji dodajte več sladila ali ruma. Na koncu v zmes prelijte tekočino, katero so spustile breskve v posodi, medtem ko so se namakale v sladki mešanici! To doda kremi res božansko, sladko aromo.

 

Vanilijeva krema:
Vanilijevo kremo zmiksajte z ročnim mešalnikom po navodilih na vrečki, dokler ne nastane gosta krema. Jaz sem dodala 200ml vode (ne 300, da je bila krema bolj gosta in je držala obliko). Dodajte ostale sestavine, premešajte in sestavite. Na dno prelijte vanilijevo kremo, nato mascarpone kremo in po vrhu zložite breskve.

 

Recept in slike: Nina S. Zorčič