Cheesecake s kakavovimi keksi brez sladkorja

 

Dno:
- 50g stopljenega masla

 

Cheesecake:
- 380g kremni sir
- 1 čajna žlička vanilijeve paste
- 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
- 10g krem fix mešanice

 

V blenderju kekse zmeljite, da nastane grobemu pesku podobna zmes. Dodajte stopljeno maslo in premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu pesku. Prestavite v pekač, obložen s peki papirjem in oblikujte dno. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik dokler pripravljate kremo.
Kremni sir, eritritol, vanilijevo pasto in vanilijo zmiksajte z ročnim mešalnikom. Dodajte krem fix mešanico za strjevanje in miksajte še dodatnih par minut. Dodajte zdrobljene kekse in z lopatko rahlo premešajte. Prelijte čez dno iz keksev in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure. Po želji po vrhu dodatno posujte z zdrobljenimi keksi in stopljeno čokolado

 

Recept in slike: Nina S. Zorčič