MINI ČOKO CINNAMON BUNS

Mini čoko cinnamon buns. Tako puhastega testa pa še ne!

Malo eksperimentiranja v dolgih zimskih večerih prav dobro dene! Mini čoko cinnamon buns narejeni iz moke Le5stagioni namenjeni za peko pice napoletane. Ja prav ste slišali mini čoko cinnamon buns narejeni iz moke za pico, ki jo lahko naročite TU: @okusi_italije 

Mini čoko cinnamon buns (za dva velika pekača)
Testo:
-35g kvasa
-100 g Easis sladila za peko (nadomesti tudi 50% maščob)
-300ml + mleka
-1 jajce
-80g masla
-1 žlička soli
-1 žlica mletega kardamoma
-750g moke tip 00 Le 5 Stagioni

Nadev:
-120g Easis proteinskega namaza bela čokolada
-60g Easis eritritola
-3 žlice cimeta
-120g Balance temne čokolade s stevijo
-150g praženih lešnikov
-2 veliki žlici grenkega kakava
-1dl Easis vlakninskega sirupa ali preliva čokolada

Priprava:
1. Zdrobimo kvas in primešamo nekaj žlic toplega mleka. Zmešamo jajce in mleko ter primešamo stopljeno maslo. Moko zmešamo s kardamomom, soljo in sladilom za peko. Vmešamo tekoče sestavine in gnetemo v mešalniku 10-15 min. Testo pustimo vzhajati pokrito pri sobni temperaturi dokler ne naraste na dvojno velikost.
2. Pripravimo nadev: v sekljalniku zmešamo pražene lešnike in vlakninski sirup, nato postopoma dodajamo še ostale sestavine, čokolado na koncu.
3. Pomokamo delovno površino, testo razvaljamo na 0,5-1 debelo. Po vrhu namažemo nadev, ki naj bo rahlo topel, da se lažje razmaže. Zavijemo v zavitek, kot za potico, potem pa pozor! Trik za perfectly cut rolice: odrežemo kos zobne nitke, jo položimo pod rolo in prekrižamo oba konca. VOILÀ PERFECT CUT!
4. Zložimo na pekač, obložen s peki papirjem, pustimo vzhajati pod brisačo približno 60 minut oziroma toliko časa, da se rolice podvojijo.
5. Premažemo s stepenim jajcem in pečemo v pečici 180 stopinj 20-25 minut (odvisno od velikosti).

Prijetno sladkanje brez slabe vesti @brez.sladkorja.si!

Mini čoko cinnamon buns