MINI SADNE POLETNE PITE

Mini sadne poletne pite za vse ljubitelje jagod in poletja! Odločila sem se, da vas razveselim z receptom blogerke @sandyaabypedersen , ki me je takoj, ko sem videla njeno objavo premamil.

Mini sadne poletne pite

ZAKAJ SO JAGODE TAKO ZDRAVE?
Jagode vsebujejo vitamin C, vitamin A in K, beta karotena, sadne kisline, folne kisline, železo, natrij, kalij, mangan, fosfor, kalcij in druge. V preteklosti so jagodam pripisali zdravilno moč pri zdravljenju melanholije, vnetji, odprave ledvičnih kamnov, odpravljanje zadaha in za zmanjševanje bolezni krvi.

V kulinariki se jagode zelo pogosto uporablja, predvsem pri pripravi sladic. Vse pogosteje pa se jih kombinira tudi k slanimi jedem in solatam. Jagode so najbolj zdrave in okusne, če jih pojemo sveže. Kadar jih želimo shraniti za dalj časa, jih lahko zamrznemo, naredimo kompot, marmelado, džem ali jih liofiliziramo. Zelo pomembno je vedeti, da je sadje vedno najbolje uživati celo, saj pasiranje in stiskanje soka iz sadja sprosti sladkorje, ki so naravno prisotni in se v telesu absorbirajo veliko hitreje, kot iz celega sadeža. Pripravi jed iz jagod po svojem okusu in uživaj v poletnih dneh.

Mini sadne poletne pite SESTAVINE:
-150 g pasteriziranih beljakov
-150 g Easis rjavega eritritola
-30 g kapljic limetinega soka

NADEV:
-300 g vanilijevega skyra
-50 g malin
-150 g jagod
-30 g borovnic
-2 g liofiliziranih malin

PRIPRAVA:
1. Beljake stepemo v trd sneg skupaj.
2. Dodamo Easis eritritol gold in limetin sok ter stepemo.
3. Pekač obložimo s peki papirjem in z žlico nadevamo meringue.
4. Pečemo 60-65 minut (odvisno od pečice) pri 120 stopinjah.
5. Pustimo, da se meringue ohladijo, nadevamo s skyrom in okrasimo z jagodičevjem in liofiliziranimi malinami.

Prijetno poletno sladkanje!