Nougat čokolada

Praznično razpoloženje je med nami vsak dan bolj prisotno, zato dolge, hladne večere izkoristi za pripravo najrazličnejših sladic. Letos izbiraj med zdravimi recepti in se sladkaj brez sladkorja in brez slabe vesti! Nougat čokolada je odličen recept za hitro, zdravo praznično sladkanje.

Nougat čokolada

SESTAVINE:

50 g lešnikov
85 g temna Balance čokolada 72% brez sladkorja
100 g EASIS Nougat

PRIPRAVA:
1. Lešnike pražimo v pečici na 180 stopinj cca. 10 minut.

2. Lešnike povaljajmo v čisti kuhinjski krpi, da se lupina odstrani.

3. Nad vodno kopeljo stopimo Balance temno 72% čokolado in Easis nugat narežemo na kocke.

4. Stopljeno čokolado odstavimo z ognja in dodamo nugat. Premešamo, da se dobro zmeša in stopi v eno maso.

5. V čokoladno/nugat zmes dodamo lešnike in zmes vlijemo na peki papir v pekač, da se enakomerno porazdeli. Pustimo, da se zmes ohladi v hladilniku. Počakamo dokler se ne strdi – vsaj 3 ure.

6. Ko se zmes ohladi, jo lahko nalomimo ali narežemo na manjše koščke.

Zdrava in okusna čokolada je pripravljena!
Dober tek!