Peanut butter browniji

Jesen in jesenski peanut butter browniji!

Hladnejši meseci leta so pred nami in dolgi večeri, kot nalašč primerni za preizkušanje novih receptov! Za vse oboževalce arašidov je recept za peanut butter brownije odlična izbira.

Vzemite si čas in danes naštudirajte recept, jutri nabavite sestavine in nato specite okusne peanut butter brownije.

Pa začnimo!

 

 

 

 

Peanut butter browniji sestavine:

-180g arašidovega masla
-220g 74% temne čokolade Chocolates from Heaven
-115g Easis eritritola
-3 jajca
-40g jedilnega škroba
-ščepec soli
-15g kakava v prahu
-1 čajna žlica vanilijevega ekstrakta
Po vrhu:
-9 čajnih žličk arašidovega masla

Peanut butter browniji Priprava:
Pečico segrejete na 165 stopinj. Na vodni kopeli segrejte čokolado in arašidovo maslo. Ko se čokolada stopi in sestavine povežejo, odstranite iz ognja in dodajte kakav.

Z ročnim mešalnikom v ločeni posodi zmešajte sladkor in jajca. Dodajte vanilijo in miksajte kakšne 2-3 minute. V zmes jajc dodajte čokoladno mešanico in z lopatko nežno umešajte. Dodajte škrob, sol in premešajte. Zmes bo zelo gosta.

Pripravljeno zmes vlijete v pekač, obložen s peki papirjem in po vrhu pokapajte arašidovo maslo (prbl. 9 čajnih žličk) in ga raznesite po površini s pomočjo zobotrebca. Pazite, da ne greste z zobotrebcem pregloboko, naj se razmaže samo po vrhu. Pecite 25-30 min oz. dokler niso robovi pečeni, sredica pa še vedno malo ne pečena. Pustite, da se ohladi in nato narežite.

Pa dober tek!