Poletno čokoladna sladica

Poletno čokoladna sladica, čas počitnic in dopustov. Pred nami je najlepši del leta in poletno čokoladna sladica bo te brezskrbne dni zagotovo še polepšala. Naj bo letošnje poletje brezskrbno in polno sladkanja brez slabe vesti. Recept za poletno čokoladno sladico sem našla pri @martinelybaek

Poletno čokoladna sladica

Ali je kokosovo mleko res tako zdravo?

Kokosovo mleko je bogato z dobrimi maščobami, vitamini in minerali. Uporablja se ga tako v kuhinji, kot kozmetiki.

Kako se pridobiva kokosovo mleko?

Kokos je sestavljen iz rjave lupine, tanke rjavkaste kože, belega mesa in mlečnega kokosovega soka (vode). Kokosovo mleko se pridobiva iz mesnatega belega dela kokosa. Kokosovo mleko vsebuje velik delež lavrinske kisline. V njem pa najdemo tudi "dober" holesterol, ki pozitivno deluje na delovanje telesa.

Kje se uporablja kokosovo mleko?

V kuhinji se kokosovo mleko pogosto uporablja, predvsem pri veganskih in bolj eksotičnih jedeh. Vsebuje veliko različnih vitaminov C, E, B1, B3, B5, B6 in tudi minerale (selen, natrij, kalcij, železo, magnezij in fosfor). Vse pogosteje se kokosovo mleko dodaja v kavo, saj je zelo prijetnega okusa, dvigne energijo in elektrolite. Vsebuje tudi snovi, ki hidrirajo telo in spodbujajo pravilno delovanje. Ker je kokosovo mleko bogat vir mineralov, umirja živce in vzdržuje normalni krvni pritisk.

Katera so pozitivna delovanja kokosovega mleka?

-Ohranja raven sladkorja v krvi
-Znižuje alkohol
-Zdravi opekline
-Zdravi artritis
-Ohranja lepe lase in kožo

SESTAVINE ZA POLETNO ČOKOLADNO SLADICO:
- 1 pločevinka kokosa
-25g Easis kakava
-60g Easis preliva karamela
-1 žlička vanilije v prahu
-žlica arašidovega masla
-nadrobljena čokolada brez sladkorja
-arašidi

PRIPRAVA:

  1. En večer prej daj kokosovo mleko v posodo, da se loči tekoči del od gostejšega (potrebuješ le zgoščeni del kokosa).
  2. Previdno postrgaj zgornji del kokosovega mleka in ga daj v posodo (prbl. 200g).
  3. Dodaj 25g Easis kakava v prahu, 60g Easis preliva karamela in 1 žličko vanilije v prahu. Vse sestavine dobro premešaj na kuhalniku pri nizki temperaturi. Stopljeno čokoladno peno porazdeli v majhne kozarce in pusti stati najmanj 4 ure.
  4. Prelij z arašidovim maslom, nadrobljeno čokolado in karamelnim prelivom.

Preden serviraš postrezi z arašidi.

Prelepo poletno sladkanje ti želim!