Sadje za zdravo in lepo kožo

Poletje je čas, ko je sonce močnejše in smo bolj izpostavljeni soncu. Ker je koža naš največji organ, je pomembno, da poleg zaščite s kremo v telo vnašamo sadje za zdravo in lepo kožo. Pripravite si zdrav smoothie, ki vsebuje vlaknine, minerale in vitamine. V nadaljevanju preberite katero sadje za zdravo in lepo kožo je priporočljivo. Poskrbite za zdravje vaše kože.

Sadje za zdravo in lepo kožo poleti!

BOROVNICE

Poleg tega, da so borovnice zelo okusen sadež, imajo tudi veliko zdravih sestavin. Pozitivno vplivajo na zdravje in imajo blagodejno delovanje na kožo. Z rednim uživanjem zavirajo proces staranja in zmanjšujejo temne kolobarje in drobne gubice okoli oči. Vsebujejo flavonoide in antioksidante. V poletnih mesecih to pomaga koži, da zavira poškodbe zaradi povečane izpostavljenosti soncu.

Nekaj idej za kombinacijo borovnic v prehrani:
-pripravite smoothie ali sladoled iz borovnic
-pripravite mlečni frape iz borovnic
-borovnice dodajte v svojo najljubšo granolo (mleko ali jogurt, granola in sveže sadje-borovnice)
-pripravite cheescake z borovnico

AVOKADO

Avokado vsebuje vrsto hranljivih snovi, ki so pomembne za zdravo kožo. Vsebuje omega 3 in 9 maščobne kisline ter vitamine A,B, C, D in E. Učinkovito zavirajo proces staranja in nastanek povešene kože, saj sestavine okrepijo povrhnjico in vzpodbudijo proizvodnjo nastajanja kolagena. Avokado vsebuje tudi antioksidante in amino kisline (zmanjšuje starostne pege in pospešuje celjenje brazgotin in opeklin).

Nekaj idej za uporabo avokada v jedeh:

-Pomembno je, da kupimo zrel avokado ali pa ga doma pustimo zoreti dokler se ne zmehča (hitreje dozori, če je poleg jabolk in hrušk)
-Pripravi avokadov namaz (zmešate mehak avokado z soljo, poprom, olivnim oljem in limono)
-Kombinacija jajc (na oko, omlete) in avokada je zelo zdrava in okusna
-Pripravite smoothie in dodajte avokado (odlično se poda k banani, arašidovem maslu in riževem mleku).

MANGO

Mango poleg tega, da je zelo okusen, se odlično poda k najrazličnejši hrani, vsebuje beta karoten (ta se v telesu pretvori v vitamin A). A vitamin je potreben za zdravo kožo in obnovo tkiv. Koža, ki ne vsebuje dovolj vitamina A je suha in utrujena. Beta karoten ščiti naš organizem pred škodljivimi vplivi ultravijoličnih žarkov (spodbuja tvorbo melanina, kar povzroči, da koža potemni in je posledično manj občutljiva). Pomembno pa je vedeti, da telo beta karoten iz hrane vsrka samo v kombinaciji z maščobo, zato je mango potrebno kombinirati z maščobo (mleko, jogurt, oreščki ali rastlinsko maslo).

Nekaj idej za uporabo manga v jedeh:

-Naredite sadni krožnik iz različnega sadja in mu dodajte mango
-Pripravite naravni, domač sladoled iz manga
-Pripravite smoothie iz manga (v mešanico dodajte tudi banano, avokado, riževo mleko in arašidovo maslo).
-Pripravite lahko jogurtovo strnjenko z mangom

KIVI

Ste vedeli, da kivij vsebuje dvakrat več C vitamina, kot limona in pomaranča? En kivi na dan je dovolj za dnevni vnos C vitamina. Za zdravo kožo je zelo pomemben vnos C vitamina, saj jo zgladi, očisti in vsebuje veliko antioksidantov. Kivi vsebuje tudi vitamin E, ki zavira proces staranja kože.

Nekaj idej za uporabo kivija v prehrani:
-V smoothie z različnega sadja dodamo tudi kivi
-Kivi dodamo v našo najljubšo granolo
-Naredite ameriške palačinke in jim dodajte kivi, kot dodatek

Preverite izdelke v naši spletni trgovini in jih pripravite v kombinacijah z zdravim sadjem. Kliknite TU

Če vas zanima pozitivno delovanje večih vrst sadja na naše zdravje, preberite več TU