Brownie s karamelo

Hladni zimski dnevi so idelani za učenje priprave novih sladic. Mene je prepričal recept za brownie s karamelo. Priprava je zelo enostavna in kar je zame najbolj pomembno brez dodanega sladkorja. Pripravi in se v zimskih dneh sladkaj brez slabe vesti!

Brownie s karamelo

SESTAVINE:

60 g drobno sesekljane temne čokolade
30 g masla
50g EASIS sladila za peko
50 g pšenične moke
1 žlica Easis kakava v prahu
1 čajna žlička vanilije v prahu
ščepec soli
1 jajce


NADEV:


100g Easis bonbonov mlečne karamele
1 žlica mlečne smetane
1/2 žlice Easis lešnikovega namaza
ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrej na 180°.
  2. Manjši kvadratni pekač obloži s peki papirjem (cca 20x10 cm). Nad vodno kopeljo stopi drobno narezano čokolado in maslo.
  3. V skledi dobro premešaj sladilo za peko, moko, kakav v prahu, vanilijo v prahu in sol.
  4. Suhim sestavinam dodaj jajčno in čokoladno mešanico ter skupaj zmešaj v gladko testo.
  5. Testo vlij v model.
  6. Pecivo peci približno 25 minut, nato pusti, da se ohladi. Karamele, kavno kremo in lešnikov namaz daj v manjšo ponev in stopi na nizki temperaturi.
  7. Dodaj ščepec soli. Karamelno mešanico prelij čez brownie in pusti, dokler se popolnoma ne ohladi. Torto pred serviranjem nareži na majhne koščke. Sladica vsebuje veliko prehranskih vlaknin.
    Prijetno sladkanje v zasneženih zimskih dneh ti želim!