Hladni zimski dnevi so idelani za učenje priprave novih sladic. Mene je prepričal recept za brownie s karamelo. Priprava je zelo enostavna in kar je zame najbolj pomembno brez dodanega sladkorja. Pripravi in se v zimskih dneh sladkaj brez slabe vesti!
Brownie s karamelo
SESTAVINE:
60 g drobno sesekljane temne čokolade
30 g masla
50g EASIS sladila za peko
50 g pšenične moke
1 žlica Easis kakava v prahu
1 čajna žlička vanilije v prahu
ščepec soli
1 jajce
NADEV:
100g Easis bonbonov mlečne karamele
1 žlica mlečne smetane
1/2 žlice Easis lešnikovega namaza
ščepec soli
PRIPRAVA:
- Pečico segrej na 180°.
- Manjši kvadratni pekač obloži s peki papirjem (cca 20x10 cm). Nad vodno kopeljo stopi drobno narezano čokolado in maslo.
- V skledi dobro premešaj sladilo za peko, moko, kakav v prahu, vanilijo v prahu in sol.
- Suhim sestavinam dodaj jajčno in čokoladno mešanico ter skupaj zmešaj v gladko testo.
- Testo vlij v model.
- Pecivo peci približno 25 minut, nato pusti, da se ohladi. Karamele, kavno kremo in lešnikov namaz daj v manjšo ponev in stopi na nizki temperaturi.
- Dodaj ščepec soli. Karamelno mešanico prelij čez brownie in pusti, dokler se popolnoma ne ohladi. Torto pred serviranjem nareži na majhne koščke. Sladica vsebuje veliko prehranskih vlaknin.
Prijetno sladkanje v zasneženih zimskih dneh ti želim!