Vanilijeva cheesecake pita s kakiji

Dan je vsak dan krajši in jesenski večeri postajajo vse daljši. Plodovi narave v tem času so okusni in zdravi, zato je škoda, da jih ne bi izkoristili. Med prazniki sem se spomnila recepta, za pripravo fine sladičke, pripravljene le v pol ure! Vanilijeva cheesecake pita s kakiji je sladka, brez dodanih sladkorjev! Izgovor, nimam časa, ne pride v upoštev.

Vanilijeva cheesecake pita s kakiji

SESTAVINE:

NADEV:

Za prelep izgled, okrasi z Balance krokantom bele, mlečne in temne čokolade v obliki rožice in kakijem.

PRIPRAVA:

  1. Vse sestavine za dno zmešaš v mešalniku. Masa mora biti malce lepljiva, po potrebi dodaš še žlico Easis preliva karamela.
  2. Testo razdeliš na dva dela in maso enakomerno razporediš ob rob modelčka za pito.
  3. Stopiš temno čokolado in premažeš po testu za pito. Vse skupaj za 10 min postaviš v zmrzovalnik.
  4. Med tem pripraviš nadev: zmiksaš vse sestavine za kremo.
  5. Modelčke vzameš iz zmrzovalnika, odstraniš testo. Nadevaš s kremo (lahko uporabiš tudi brizgalno vrečko), obložiš s kakijem in Balance krokant rožicami.

Zakaj je kaki zdrav?

4 POZITIVNE LASTNOSTI KAKIJA:

  1. Izboljšuje imunski sistem: vsebuje betakaroten in druge karotenoidne antioksidante in posledično spodbuja delovanje imunskega sistema.
  2. Ureja prebavo: zreli plodovi kakija urejajo prebavo ter blažijo težave z zaprtjem.
  3. Pozitivno vpliva na delovanje ledvic in jeter.
  4. Blaži bronhitis: posušen kakij in zmlet v prah pomaga zmanjševati suh kašelj.

Poleg naštetih pozitivnih lastnosti, ima kakij še številne druge pozitivne učinke na naše zdravje in posledično tudi počutje. Lahko ga jemo surovega, ali pa iz njega pripravimo različne jedi, predvsem sladice.

Pripravite vanilijevo cheesecake pito in se sladkajte brez sladkorja in brez slabe vesti!