Balance

TEMNA ČOKOLADA 58% stevija 100g

Temna čokolada je brez dodanega sladkorja in vsebuje 58% kakava.  Slajena je s stevijo in vsebuje samo 2% naravno prisotnih sladkorjev, zato jo lahko uživajo vsi, ki se izogibajo vnosu dodatnih sladkorjev v prehrano, tudi diabetiki in tisti, ki so se prehranjujejo v skladu z lchf. Ker ne vsebuje mleka, jo lahko uživajo tudi vegani.


STEVIJA
samo 2% naravno prisotnih sladkorjev
37% prehranskih vlaknin
56% kakava


2,89 € Cena:
2 89 Cena:

In stock

Podrobnosti

Temna čokolada s stevijo je primerna za vse, ki se izogibajo vnosa dodatnih sladkorjev v svojo prehrano, tudi za diabetike ter tiste, ki se držijo keto ali lchf diete. Ker vsebuje zgolj 2% naravno prisotnih sladkorjev, jo lahko zaužijejo tudi bolniki s kandido. 

Čokolada vsebuje kar 37% prehranskih vlaknin - inulin in oligofruktoza, katerih lastnost je, da dajeta občutek sladkosti, vendar nista ne sladkor, ne sladilo in se tudi ne absorbirata v kri ter ne povzročata nenadne rasti krvnega sladkorja. Prehranske vlaknine tudi ugodno vplivajo na prebavo. 

Balance čokolada brez dodanega sladkorja je slajena s sladilom pridobljenim iz rastline stevija, dodanega pa je zgolj 9,9% maltitola, kar je v primerjavi z ostalimi podobnimi produkti izredno malo. Zato je tudi odličnega okusa in izjemne svilnate teksture.

Najnižja redna cena v zadnjih 30 dneh: 2,89 eur

Sestavine

kakavova masa, prehranske vlaknine (oligofruktoza), inulin, sladilo (maltitol, steviol glikozidi), kakavovo maslo, naravna aroma (vanilija), emulgator: SOJIN lecitin.
Lahko vsebuje sledi mleka, mandljev, lešnikov, pistacij in orehov. 

Brez dodanega sladkorja. S sladili. Vsebuje samo naravno prisotne sladkorje.

Kakavovi delci: min. 58%
Neto teža: 100g

TEMNA ČOKOLADA 58% stevija 100g

Hranilna vrednost /100g

Energijska vrednost1956 kJ / 468 kcal
Maščobe37 g
- od tega nasičene maščobe22 g
Ogljikovi hidrati15 g
- od tega sladkorji2 g
- od tega polioli9,9 g
Prehranske vlaknine37 g
Proteini6 g
Sol0,1 g
  • stevija
  • brez dodanega sladkorja
  • vegan friendly

Povezane blog objave